dogsie blog

Aron, do třetice všeho dobrého

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Pes Aron ze spolku Dočasky.cz
Buďme ve spojení
Pejska Arona si už možná pamatujete z našich předchozích článků o pomoci. Aronův osud je komplikovaný a jeho zdravotní stav je běh na dlouhou trať. Tento měsíc proto našemu partnerovi Dočasky.cz pomáháme s výdaji za Aronovu speciální stravu.

Než se spolek Dočasky.cz na podzim 2016 Arona ujal, žil hafan v bytě. Přišel s nálepkou nezvladatelný a nebezpečný pes. Jeho původní majitelky ho nezvládaly a zavíraly ho do koupelny, kde rozkousal všechno, co mu přišlo pod zub. Jeho zažívání bylo velmi citlivé - stačil jeden nevhodný pamlsek a Arona hned trápil průjem a zvracení. Ve spolku vyzkoušeli mnoho "osvědčených" značek granulí i krmení syrovou stravou. V té době se ještě více škrábal, kousal si ocas, zrůžověla mu kůže, osypal se na břiše a vnitřních stranách stehen, trpěl opakovanými záněty uší.

 

[gallery size="medium" ids="104746,104747,104748"]

Všechny tyto problémy vedly ke kolísání Aronovy hmotnosti. Jeho ideální váha je cca 27 kg, kterou se spolku dařilo udržet mimo zimu a pylové období. V momentě, kdy Aron měl jen 19 kg a po mnoha antibiotických koktejlech, které pomáhaly jen krátkodobě, se spolek Dočasky.cz rozhodli pro speciální (a finančně nákladné) vyšetření krve. Až tyto průkazné testy na potravní alergie a alergie prostředí potvrdily, že Aron je silný alergik. Testy konečně odhalily spouštěče alergických reakcí a Aron začal dostávat vhodnou stravu, což vedlo ke zmírnění problémů. Receptura z koňského masa, se kterou mnozí z nás silně nesouzní, je vedle sobího masa to jediné, co Aron zvládne bez následků pozřít.

 

Nedávno to po 3 letech v péči spolku vypadalo, že Aron našel svůj nový domov. Bohužel se rychle ukázalo, že noví majitelé nejsou v péči o něj dostatečně důslední, a Aron tak putoval zpátky ke spolku. Jeho příběh je dlouhý, barvitý, plný strastí a není levný. Jen přímé náklady za stravu a vyšetření po celou dobu jsou zhruba 80 tisíc korun. Proto s těmito náklady spolku Dočasky.cz pomůžeme a věříme, že na Arona čeká zasloužený happyend s tou správnou rodinou!

Spolku Dočasky.cz posíláme částku 3460 Kč na péči o Arona a zároveň jsme přispěli 5540 Kč na projekt Naplňte misky. Za srpen jsme tedy přispěli 9000 Kč. Od vzniku Dogsie celková přispěná částka dělá už 209 500 Kč. Děkujeme!

P. S. Chcete-li nadchnout svého hafana a zároveň pomoci pejskům v nouzi jako je Aron, objednejte si své Dogsie a rozdávejte #psiradost!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi