dogsie blog

Jarní úklid pro pejsky. Jak efektivně vyčistit 3 nejpoužívanější psí potřeby

avatar

Tereza Roučková

Tipy a triky

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
I když je uklízení otrava, pocit čistého domova na jaře jen tak něco nepřekoná. Při velkém jarním úklidu byste neměli zapomínat ani na každodenní potřeby vašeho hafana. S našimi triky budete s čištěním hotoví raz dva!
pes na rozkvetlé louce
Buďme ve spojení

I když je uklízení otrava, pocit čistého domova na jaře jen tak něco nepřekoná. Při velkém jarním úklidu byste neměli zapomínat ani na každodenní potřeby vašeho hafana. S našimi triky budete s čištěním hotoví raz dva!

pes ležící v pelechu

Pelíšek

Hafanův pelíšek je místo, které dostává často zabrat, a přitahuje špínu. Naštěstí existuje spousta triků, jak si čištění pelíšku ulehčit.

  • Pořiďte pejskovi pelíšek s odnímatelným potahem, který lze prát v pračce.
  • Pravidelným vysáváním zbavujte pelíšek chlupů, špíny a dalších nečistot.  Po vysávání pejskovu postel ještě přejeďte válečkem na odstranění chlupů, které vysavač nezvládl zachytit.
  • Potah i samotný pelíšek, pokud je to možné, perte ve studené vodě. Na praní používejte hypoalergenní prací prášek bez parfemace. Pro odstranění zápachu můžete přidat 130 gramů (1 hrnek) jedlé sody.
  • Po vyprání můžete pelíšek i potah dát na 20 minut do sušičky, ale nenechávejte je v sušičce delší dobu - zabráníte tak sražení. Pokud sušičku nemáte, postačí pelíšek postavit na klasický sušák na prádlo.

dalmatin s červeným obojkem

Obojek

Špinavý a zapáchající obojek dokáže zkazit radost z čerstvě vykoupaného pejska. Čištění obojku musí být šetrné a důkladné zároveň.

  • Do misky si připravte několik dávek psího šamponu a rozmíchejte ho s horkou vodou.
  • Namočte obojek v misce na 15 minut a potom ho vyčistěte třením o sebe, aby se uvolnila i zažraná špína. Nepoužívejte kartáč nebo houbičku, které by mohly porušit vlákna materiálu, ze kterého se obojky vyrábí. Pokud špína nechce povolit, naneste psí šampon přímo na skvrny.
  • Nakonec obojek pořádně opláchněte pod tekoucí vodou a pověste na sušák.
  • Stejný postup můžete využít i při čištění vodítka.

gumová hračka v psí tlamě

Hračky

Nejen, že jsou čisté hračky zdravější pro vašeho pejska, ale pravidelné čistění také prodlouží hračkám jejich životnost.

  • Měkké hračky můžete vyprat v pračce, nejlépe v sáčku na praní jemného prádla. Usušit je můžete opět na sušáku nebo v sušičce, pokud je nejprve vložíte do povlaku na polštář.
  • Tvrdé hračky nejlépe vyčistíte ve dřezu pomocí roztoku tvořeného z 50 % vodou a 50 % octem, houbičky nebo kartáče. Další možností je tvrdé hračky umýt v myčce spolu s pejskovými miskami.

Osvědčily se vám jiné triky na čištění psích potřeb? Dejte nám vědět, rádi se přiučíme!

Zdroje: 1, 2, 3

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

pes bez srsti - peruánský bezsrstý pes
Oblíbené

Pes bez srsti – pes vhodný pro alergiky

Toužíte po koupi čtyřnohého kamaráda, ale máte na psy alergii? Nevadí. Můžete se poohlédnout některém z bezsrstých psích plemenech. Tato plemena jsou nejčastěji označována jako psi vhodní pro alergiky.

Tipy a triky
Pes sedící u pokojové rostliny
Oblíbené

Pokojové rostliny jedovaté pro psa

Jaké pokojové rostliny jsou pro psy jedovaté a co dělat, když náhodou některou z nich sní?

Péče o zdraví Tipy a triky
Oblíbené

V Dogsie myslíme na přírodu. Co jsou to ty tetrapaky?

I nám v Dogsie dělá starost uhlíková stopa, kterou jako majitelé zvířátek vytváříme. Proto se snažíme se na tuto problematiku zaměřovat. Dogsie balíme ekologicky a většina pamlsků je balena do obalů, které jsou rozložitelné a pochutnají si na nich třeba žížalky. V pirátském Dogsie zase bylo chutné krmivo Bozita balené v tetrapaku. Co to ale vlastně je?

Produkty v Dogsie Tipy a triky