dogsie blog

Lesánci a Alan

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Díky našim skvělým zákazníkům jsme z prodeje vánočních Dogsie vytěžili opravdu štědrou částku na pomoc pejskům v nouzi. Tu jsme tentokrát rozdělili mezi oba naše neziskové partnery, Dočasky.cz a Pes nejvěrnější přítel z.s. Přečtěte si příběhy lesánků a pejska Alana, na jejich péči jsme přispěli.
lesánci a Alan
Buďme ve spojení

Díky našim skvělým zákazníkům jsme z prodeje vánočních Dogsie vytěžili opravdu štědrou částku na pomoc pejskům v nouzi. Tu jsme tentokrát rozdělili mezi oba naše neziskové partnery, Dočasky.cz a Pes nejvěrnější přítel z.s. Přečtěte si příběhy lesánků a pejska Alana, na jejichž péči jsme přispěli.
Lesánci (Dočasky.cz)

První část pomoci za prosinec putuje do spolku Dočasky.cz, který už několik měsíců pečuje o smečku hafanů nalezených v lese. Patří lidem, kteří se před lety dostali do těžké životní situace, i se psy skončili na ulici, a tak si v lese vybudovali nouzové zázemí. Původně tříčlenná smečka díky nedostatku financí na kastraci každým rokem rostla. Záchrana přišla za pět dvanáct. Narodila se další štěňata, psů bylo rázem 20 a další feny háraly. Neměli dostatek jídla, štěňata byla silně začervená a zablešená, ačkoliv se na první pohled jevila normálně, a i většina dospělých psů byla velmi kontaktní a nekonfliktní.

[gallery size="medium" ids="105811,105812,105813"]

Lidé své psy dobře znali, prozradili, jakých obtíží si u každého pejska všimli a tím bylo jasnější, na koho se soustředit prvořadě. Psům byla poskytnuta antiparazitika a zásoba krmiva. Šest štěňátek, sedm dospělých fen a dva psí kluci byli odvezeni na vyšetření k veterinářům. Všichni prošli opakovaným odčervením, čipováním, očkováním, fenky a jeden pejsek podstoupili kastraci. Pět psů, kteří se k rodině vrátili, dostalo čip a jsou očkováni. U drobounké hladkosrsté fenky Ťapky byla diagnostikována ošklivá stará zlomenina zadní nožky a poškození hlavice kyčelního kloubu. Každé šlápnutí pro ni muselo být velmi bolestivé. Ťapka proto podstoupila náročnou operaci kyčelního kloubu, ze které se krásně zotavila a už má vybranou milující rodinu. V opravdu špatné kondici byla i fenka Lyra. Kostřička potažená kůží by s velkou pravděpodobností další zimu v lese nepřežila. Díky krmení barfem je ale dnes už i ona v kondici a našla díky spolku Dočasky.cz báječnou rodinu.

Alan (Pes nejvěrnější přítel z.s.)

Z prosincového výtěžku podpoříme i spolek Pes nejvěrnější přítel z.s., který ke konci roku přijal do péče tříletého křížence Alana. Ten bohužel zůstal sám doma po hospitalizaci těžce nemocného páníčka, který se o něj už dál nemůže starat. Pejsek byl zvyklý žít na dvoře a jeho dlouhá srst byla značně neudržovaná. Spolek Pes nejvěrnější přítel z.s. Alánkovi poskytnul mytí a stříhání, kdy byly odstraněny chuchvalce zplstnatělé srsti a také drát omotaný kolem Alanovy nohy. Hafan teď prochází nezbytnou veterinární kontrolou, odčervením, očkováním a čipováním. Poté bude připravený na hledání nového domova – díky své veselé a energické povaze bude určitě skvělým parťákem. Držíme mu palce!

[gallery size="medium" ids="105814,105815,105816"]

Za prosinec jsme vybrali celkovou částku 33 000 Kč. Z toho 23 000 Kč posíláme spolku Dočasky.cz na pokrytí nákladů za veterinární ošetření pro lesánky a 10 000 Kč spolku Pes nejvěrnější přítel z.s. na péči o Alánka. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 269 500 Kč. Děkujeme!

P. S. Chcete-li nadchnout svého hafana a zároveň pomoci pejskům v nouzi jako jsou lesánci a Alan, objednejte si Dogsie a rozdávejte #psiradost!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi