dogsie blog

Lízu nic nezastaví

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Líza s vozíčkem na louce
Buďme ve spojení
V neděli 25.6. jsme se zúčastnili akce Psí hvězdy 2017 našeho partnera Pes nejvěrnější přítel z.s., kde si lidé mimo jiné mohli vybrat a adoptovat pejska. Nás však zaujala Líza, ochrnutý pejsek s vozíčkem. I přes svůj handicap si Líza užívala života a pobíhala snad ještě více než ostatní pejsci.

Líze je 7 let a je křížencem pasteveckého psa. Z ničeho nic však ochrnula na zadní nohy a svaly jí navíc úplně zablokovaly vylučování. Její předchozí rodina neměla dostatek finančních prostředků a rozhodla se Lízu utratit. Spolek Pes nejvěrnější přítel z.s. však Lízu adoptoval a zajistil veterinární péči.

Bohužel veterináři zjistili, že utrpěla tzv. "infarkt míchy". Tudíž nemůže hýbat zadníma nohama a ovládat vylučování. Příčina infarktu je však neznámá. Líza strávila týden na veterinární klinice v Táboře a poté byla převezena do Prahy do dočasné péče.

[caption id="attachment_883" align="alignnone" width="300"]Líza na červeném koberci Líza (zdroj: facebook Pes nejvěrnější přítel z.s.)[/caption]

 

Líza ztratila svojí důvěru v lidi a při manipulaci občas zavrčí. Avšak z těžkého období se dostává poměrně rychle a nyní probíhá proces zpětné socializace mezi ostatními pejsky. Líza dostala svůj vozíček na míru a venku si užívá pohybu. Doslova přímo ožila. Doma se bez problémů plazí po předních packách a vůbec na ní není znát smutek. Jelikož však neovládá zadní část těla, musí nosit hygienické pomůcky, které jsou poměrně nákladné.

[caption id="attachment_880" align="alignnone" width="300"]Líza s dalším psem Líza a další pes (zdroj: facebook Pes nejvěrnější přítel z.s.)[/caption]

Nás z Dogsie Líza svou chutí žít a běhat dostala, a proto jsme se po konzultaci s Kristínou z PNP rozhodli přispět v červnu na ní.

Za červen posíláme 1200Kč na Lízu a již se nám podařilo přispět celkově 5276Kč na pejsky v nouzi. Děkujeme!

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi