dogsie blog

Neslyšící Karlík

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Karlík
Buďme ve spojení

V lednu jsme s naším partnerským spolkem Dočasky.cz pomohli pejskovi Karlíkovi, kterého městská policie odchytla prochladlého v Moravské Nové Vsi. Karlík díky tomu dostal potřebnou péči a hlavně novou šanci.

Karlík na ulici pravděpodobně běhal již dlouhou dobu, když ho policie odchytila. Úplně první zpráva byla, že se jedná o hodně starého psího dědečka. Karlík byl prochladlý, vyhublý a měl potíže s inkontinencí. Nebyl kastrovaný, neměl obojek ani čip. Z lidí měl velký strach a proto se netvářil vůbec přátelsky. Po pár dnech se ale Kája osmělil, přestal s lidmi bojovat a nechal se pohladit. Bohužel ale starosti pokračovaly. Karlík nechtěl jíst a měl potíže s průjmem. To byl při jeho váze 8,6 kg velký problém. Při celkovém vyšetření se navíc ukázaly další komplikace. Trpí problémem s prostatou, který pravděpodobně způsobuje problémy s inkontinencí. Pod kůží se našel brok a Karlík, kterého někdo postřelil, nyní bere antibiotika.

[gallery size="large" ids="105856,105857,105858"]

Po celkové kontrole to vypadá, že Karlík nebude tak starý. Šediny v jeho srsti možná zdědil po svých loveckých předcích knírači nebo německém ohaři. Bohužel je ale Karlík pravděpodobně téměř hluchý. Čeká ho proto návštěva specializovaného pracoviště v Brně, kde podezření na ztrátu sluchu potvrdí. S problémem s inkontinencí by měla pomoci kastrace a pokud to bude možné, bude Kájovi vyndán z podkoží i brok.

Karlíkovi už se nyní po antibiotikách vede mnohem lépe. Lidí už se tolik nebojí, dokonce se začal mazlit. Vrátila se mu chuť k jídlu, rád chodí na krátké procházky a celkově má z života zase velkou radost. Na dálku pozná psa i člověka, ale sluch na tom tak dobře není. Vodítko moc nemusí, má pocit, že ho omezuje. Vždy ale vrtí ocáskem a s radostí si poskakuje.

Za leden jsme vybrali částku 9 000 Kč, kterou posíláme spolku Dočasky.cz na Kájovu veterinární péči. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 278 500 Kč. Děkujeme!

P. S. Chcete-li nadchnout svého hafana a zároveň pomoci pejskům v nouzi jako je Karlík, objednejte si Dogsie a rozdávejte #psiradost!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi