dogsie blog

Opuštěný Lopi

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Nad nezájmem některých páníčků o jejich vlastní pejsky nám zůstává rozum stát. Stejně tomu bylo i v případě malého Lopiho, kterému jsme pomáhali tento měsíc.
Portrét psa Lopiho
Buďme ve spojení
Nad nezájmem některých páníčků o jejich vlastní pejsky nám zůstává rozum stát. Stejně tomu bylo i v případě malého Lopiho, kterému jsme pomáhali tento měsíc.

Ač se zdá neuvěřitelné, že by někomu mohl překážet pejsek, který se div neschová do kapsy, Lopiho zavrhla rodina. Kdysi patrně býval šťastným a milovaným společníkem, ale děti vyrostly, vyletěly z hnízda a Lopi zůstal v rodině jako páté kolo u vozu. Byl vystěhován na dvorek, ze kterého často odcházel a sousedé ho vídali na pochůzkách. Někdy i celý den nikomu nechyběl.

Z jedné ze svých procházek byl městskou policií odchycen a přivezen k našemu neziskovému partnerovi, spolku Dočasky.cz. Lopi byl odevzdaný, bez energie, nereagoval na zvuky, nejedl, byl apatický a smutný. Spolku se podařilo dohledat majitele, ale jeho rodina o něj již neměla zájem a pejsek u nich skončil natrvalo.

[gallery size="large" ids="104689,104690,104691"]

Po vyšetření na veterinární klinice se ukázalo, že krom zánětu v očích a zvětšené prostaty bude bezodkladně nutné pomoci mu od ukrutné bolesti, jejímž zdrojem byly shnilé zuby. Tento náročný zákrok Lopi zvládl, ačkoliv o všechny zoubky přišel. Sešitá pusinka se mu brzy zahojila, začal jíst a přibírat na váze. Vrátil se mu rošťácký kukuč s legračně vyplazeným jazýčkem. Ve spolku ho díky tomu celkem trefně označili za skřítka :)

O Lopiho celkem rychle projevila zájem nová rodina se dvěma psími kámoši, ale než spolek Dočasky.cz vyřídil potřebnou administrativu, vrátil se pejskovi zánět očí. Tentokrát zánět ohrozil Lopiho zrak a hrozilo, že přijde o levé oko. Naštěstí se operace podařila a Lopi se rychle zotavil. Teď už je členem nové milující rodiny a užívá si pohodlí domova. Máme velkou radost, že příběh tohohle skřítka skončil šťastně!

Částku 9 000 Kč, kterou jsme vybrali za červen, posíláme spolku Dočasky na pokrytí nákladů za Lopiho operace. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 191 500 Kč. Děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi