dogsie blog

Čertík alias Jerry

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Tento měsíc pomáháme pejskovi Čertíkovi, který se ke spolku Dočasky.cz dostal 28. prosince jako poslední z obyvatel útulku Domov pro zvířata Minaret. Do spolku se dostal poté, co ho jeho adoptivní rodina vrátila.
Pes Jerry Dočasky.cz
Buďme ve spojení
Tento měsíc pomáháme pejskovi Čertíkovi, který se ke spolku Dočasky.cz dostal 28. prosince jako poslední z obyvatel útulku Domov pro zvířata Minaret. Do spolku se dostal poté, co ho jeho adoptivní rodina vrátila.

Čert neměl zatím moc štěstí a dokonce si vysloužil nálepku agresivní, když při chybné manipulaci zaťal zuby do lidské ruky. Čertík je totiž velmi vnímavý vůči lidem – ke klidnému člověku si přijde pro pohlazení, cítí se bezpečně a vezme si pamlsek. Před nejistým člověkem buď uteče, nebo pokud je zahnán do bezvýchodné situace, ožene se.

Jeho strach pravděpodobně pramení ze změny, kterou si prošel při záchraně. Byl zvyklý na svou psí smečku, ve které cítil jistotu a bezpečí. Lidskou ruku znal jen jako zdroj bolesti, takže si k ní vypěstoval silnou nedůvěru. Poté se dostal do nového prostředí, k novým lidem, kterým nerozuměl, co po něm vlastně chtějí. V sebemenším rychlém pohybu viděl nebezpečí, ruku nevnímal jako pečující náruč, ale jako zbraň. Rezignoval, panikařil, když ho ovládla vzpomínka na děsivé zážitky.

[gallery size="medium" ids="104127,104128,104129"]

Další zdroj problému pak ukázalo rentgenové vyšetření. Čertíkův strach z lidí je naprosto odůvodněný – v jeho těle byly totiž objeveny broky. Projektilu ve stehenním svalu ho spolek zbavovat nebude, ale udělají maximum proto, aby se Čertova situace zlepšila. Prvním krokem byla změna jména – čerty totiž nikdo nemá rád, a tak pejsek získal nové jméno Jerry! My Jerrymu držíme palce a doufáme, že si k lidem časem zase získá důvěru.

Částku 9 000 Kč, kterou jsme vybrali za leden, posíláme spolku Dočasky.cz na pokrytí nákladů za péči o Jerryho. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 129 500 Kč. Děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi