dogsie blog

Postřelený Fox

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Pejska Foxe, svěřence našeho partnerského spolku Dočasky.cz, v životě zatím nepotkalo moc dobrého. Nastal čas pejskovi ulevit od bolesti a najít mu po zotavení nový domov.
Pes Fox zblízka
Buďme ve spojení
Pejska Foxe, svěřence našeho partnerského spolku Dočasky.cz, v životě zatím nepotkalo moc dobrého. Nastal čas pejskovi ulevit od bolesti a najít mu po zotavení nový domov.

Kulhající, zadredovaný a zablešený Fox byl odchycen v -12°C na konci února tohoto roku. Foxík se toulal ulicemi a přespával v tújích. Místní ho spíše odháněli, protože na ně vrčel. Důvod vrčení se ukázal až z rentgenových snímků pořízených na vstupní prohlídce - pejska trápila kompletně oddělená podélná zlomenina ramenní kosti. Rentgen kromě toho odhalil broky ve Foxově těle, jeden z nich v těsné blízkosti zlomeniny. Za dopadení střelce byla vypsána odměna, přesto se ho nepodařilo dohledat. Fox byl následně na dalším vyšetření, kde veterinář zjistil, že rozstřelenou kost obalil silný a tuhý sval. Tak se organismus se zraněním sám vypořádal.

[gallery size="full" ids="103602,103603,103604"]

Uplynuly dva měsíce od rozhodnutí nohu neoperovat, dokud nebolí. Teď je ale Foxův příběh znovu aktuální. Za tu dobu udělal pejsek velké pokroky, občas povyskočí a má radost z lidské i psí společnosti. I když by se rád mazlil, nesnáší dotyk na zlomené noze. Packa ho bezpochyby bolí když déle běhá, hodně ji odlehčuje a odpočívá. Spolek Dočasky.cz se proto chystá Foxe poslat ke specialistovi na náročnou operaci, která dá nožku do pořádku.

 

Částka 3500 Kč, kterou jsme vybrali za duben, putuje ke spolku Dočasky.cz na pokrytí nákladů za Foxovu nadcházející operaci. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 43 500 Kč. Děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi