dogsie blog

Psí babička Daisy

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
V květnu jsme 20 % ze zisku z prodeje Dogsie věnovali našemu partnerskému spolku Pes nejvěrnější přítel z.s. na péči o kouzelnou labradorku v nejlepších letech, kterou trápí hned několik zdravotních problémů.
labradorka Daisy v péči PNP
Buďme ve spojení
V květnu jsme 20 % ze zisku z prodeje Dogsie věnovali našemu partnerskému spolku Pes nejvěrnější přítel z.s. na péči o kouzelnou labradorku v nejlepších letech, kterou trápí hned několik zdravotních problémů.

Daisy je velice milá labradoří seniorka, která byla odebrána od majitele z důvodu týrání. Když se dostala do péče našeho partnerského spolku Pes nejvěrnější přítel z. s., byla Daisy silně podvyživená, začervená a ochrnutá na zadní část těla. Chodila pouze za pomoci člověka v závěsu zadní části těla, protože zadní nohy nepoužívala. Přestože nebyla z množírny, fungovala jako továrna na štěňata. Díky neuvěřitelné péči a pravidelnému cvičení s dočaskářkou už Daisy dnes chodí. Pravidelná strava, trvalý kontakt s člověkem a láska, udělala zázrak a z Daisy je úžasná a důstojná psí dáma. Je mazlivá, má neustálou potřebu kontaktu s člověkem, spaní v teple u topení nebo na gauč,i a drbání na bříšku už by nevyměnila za nic na světě. Miluje vodu, ráda se koupe v přírodních zdrojích.

[gallery size="medium" ids="104346,104347,104348"]

Její škaredá minulost se podepsala i na jejím zdraví. Je kardiak, léky na srdce už bude brát do konce života. Má spondylózu (srůsty obratlů v určité části páteře), která díky těžké podvýživě způsobila ochrnutí. Z minulosti, kdy neměla pravidelný přísun jídla, si Daisy přinesla zlozvyk - při pocitu prázdného žaludku se do sebe snaží dostat alespoň velké množství vody. Díky tomu se pak extrémně zvětšuje její potřeba vyprazdňování. Proto je nezbytné jí rozdělit denní porci na 3 dávky, pak k pocitu prázdného žaludku nedochází.

Je třeba ji venčit po 3-4 hodinách. Ne však z důvodů nezvládnutí hygieny, ale proto, že má oslabené svaly a nervy v této oblasti, a delší dobu bez nehod už opravdu nezvládne. Daisy teď hledá domov v domečku se zahrádkou, s bezpodmínečným bydlením uvnitř. U někoho kdo se bude schopen časově přizpůsobit jejímu venčícímu a stravovacímu režimu. Vzhledem k věku a zdravotním potížím bude Daisy zůstávat v doživotní péči spolku. Veškeré náklady na péči o Daisy tudíž nebude hradit majitel, ale spolek Pes nejvěrnější přítel z. s.

Částku 9 000 Kč, kterou jsme vybrali za květen, posíláme spolku Pes nejvěrnější přítel z. s. na pokrytí části nákladů za péči o Daisy. Kromě toho jsme tento měsíc v rámci akce Báječné léto psy přispěli 1000 Kč na činnost Záchranné stanice pro československé vlčáky. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 182 500 Kč. Děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi