dogsie blog

Reflexní vesty a svítící obojky zajistí bezpečnost psů

avatar

Tereza Roučková

Péče o zdraví Tipy a triky

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Buďme ve spojení
Nastala zima a s dlouhými nocemi přichází ke slovu pomůcky, které zajistí bezpečí vašeho psa. Reflexní vesty a svítící obojky pro psy zaručí, že váš čtyřnohý přítel bude dobře vidět i za šera nebo ve tmě.

 

Existuje řada výrobků pro psy, které obsahují reflexní prvky. Zajistí tak bezpečnost při při nočním venčení psa ve městě, protože odráží světla reflektorů aut. Také vy díky nim budete mít přehled o pohybu vašeho psího miláčka. Reflexní vesty se ale hodí i do lesa a v případě loveckých psů také na pole.

 

Reflexní vesty jsou buď celé vyrobené z materiálů, který odráží světlo, nebo obsahují pouze proužky na límci nebo na boku vesty. Reflexní pásky mají schopnost odrazit i zlomek světla od auta nebo baterky, a proto vždy vidíte, kde se pes nachází. Pokud není při procházce úplná tma, často postačí pro zviditelnění vašeho psa jen reflexní obojky. Avšak oproti reflexnímu obojku reflexní vesta zaručuje při procházkách lepší viditelnost vašeho psa. Existují také reflexní návleky pro psy, které se používají zpravidla při naháňkách a společných lovech.

 

Při venčení ve tmě nebo v místech, kde je málo světla, nestačí už pouze reflexní prvky, které potřebují světlo, aby plnily svou funkci. Pak přichází na řadu svítící obojky. Obojek je nejzákladnější výbavou každého psa, pokud není nahrazen alternativou v podobě postroje. Pejsci jsou na ně zvyklí, a tak často mohou být výhodnou alternativou k reflexním vestám nebo páskům, které mohou někteří psi odmítat, protože jsou pro ně nepohodlné.

 

Díky svítícím obojkům budete mít perfektní přehled o pohybu svého psa při procházkách a venčení za snížené viditelnosti. Na trhu najdete svítící obojky a přívěšky pro malé pejsánky, středně velké psy i velké hafany. Svítící obojky uvnitř obsahují LED pásek, který je zárukou výrazné svítivosti a dlouhé životnosti. Obojky jsou navíc napájeny pomocí baterie, což umožňuje snadnou údržbu.

 

Mějte tedy svého pejsánka v těchto dnech v bezpečí. Investovat do reflexní vesty nebo svítícího obojku se určitě vyplatí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

pes bez srsti - peruánský bezsrstý pes
Oblíbené

Pes bez srsti – pes vhodný pro alergiky

Toužíte po koupi čtyřnohého kamaráda, ale máte na psy alergii? Nevadí. Můžete se poohlédnout některém z bezsrstých psích plemenech. Tato plemena jsou nejčastěji označována jako psi vhodní pro alergiky.

Tipy a triky
Oblíbené

Nachlazení u psa  - příznaky a léčba

Ať chceme nebo ne, je tady podzim a s ním i větší riziko onemocnění. Pro naše pejsky je přicházející chladné a vlhké počasí stejná zkouška jako pro náš imunitní systém. Zde najdete vše, co potřebujete vědět na téma nachlazení u psa, rýma u psa, příznaky, léčba i prevence.

Péče o zdraví
Pes sedící u pokojové rostliny
Oblíbené

Pokojové rostliny jedovaté pro psa

Jaké pokojové rostliny jsou pro psy jedovaté a co dělat, když náhodou některou z nich sní?

Péče o zdraví Tipy a triky