dogsie blog

Šance pro německého ovčáka Rexe

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Německý ovčák Rex (cca čtyřletý) byl nalezen na ulici spolu se svojí věrnou psí kamarádkou. Za spolupráce Dogsie s nadací Pes nejvěrnější přítel mu bude operován křížový sval přední tlapky, aby mohl být adoptován milujícím páníčkem a žít plnohodnotný psí život.
Rex
Buďme ve spojení
Dogsie se za Vaší  podpory podařilo vybrat již 1458Kč. Tentokrát jsme se rozhodli přispět na léky pro Rexe. Děkujeme.

Zhruba čtyřletý Rex byl, spolu se svojí psí kamarádkou do nepohody, nalezen na ulici. Nejprve byl převezen do útulku, kde mu to však nedělalo vůbec dobře. Kromě špíny ho na ulici trápil hlavně hlad a bolavá packa. Naštěstí se ho ujaly dívky ze spolku Pes nejvěrnější přítel a se špínou a hladem už se společně vypořádali. Konečně začíná mít tělesnou hmotnost jako správný německý ovčák.  S tlapkou je to však náročnější. Prozatím od veterináře dostal léky na léčbu a tlumení bolesti ortopedických problémů, nicméně s nožičkou bude muset Rex na operaci. Konkrétně na operaci křížového vazu přední tlapky. Na tu je třeba vybrat přes 18 tisíc Kč.

[caption id="attachment_575" align="alignnone" width="300"]Rex Rex (zdroj: facebook Pes nejvěrnější přítel z.s.)[/caption]

Rex prozatím přebývá v dočasné péči s několika dalšími pejsky. Ti ho začleňují zpět do normálního života, ale svojí novou (možná první) rodinu zatím ještě hledá. Podle paní, která má Rexe dočasně na starosti jde o velmi pohodového pejska, který má moc rád ostatní psy a má tendenci je mít pořád všechny pohromadě kolem sebe. Pravděpodobně byl venku na ulici dlouho sám. Lidi má moc rád a miluje česání srsti.

[caption id="attachment_574" align="alignnone" width="300"]Německý ovčák Rex Německý ovčák Rex na louce (zdroj: facebook Pes nejvěrnější přítel z.s.)[/caption]

Rex se nachází v dočasné péči v Ústí nad Labem (Andrea Němečková, tel. 605 575 525). Do adopce půjde odčervený, očkovaný, očipovaný, kastrovaný na adopční smlouvu s adopčním poplatkem 500Kč.

Více na: Rex na stránkách PNP

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi