dogsie blog

Sáry bolavé packy

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
Buďme ve spojení
Příběh Sáry je velice smutný a její život bohužel nezačal vůbec pozitivně, nyní je na nás, abychom jí pomohli k lepšímu životu, který si zaslouží. Sára je úžasná, hodná a vděčná fenka.

Sárinku pod spolek Pes nejvěrnější přítel z.s. přijali 18.5.2017 z Teplického útulku, kde velmi špatně snášela kotec. Byla umístěna do dočasné péče, kde sice měla menší problémy se zadními nohami, ale dle veterinářů se nejednalo o nic vážného. Sára nehledala nový domov dlouho, odešla 22.7.2017 do adopce k úžasné slečně Aničce, která si ji vzala ke svému psovi a těšila se, že s nimi bude sportovat a trávit volný čas. Bohužel se již po týdnu v adopci, kde začala žít aktivním životem, začaly u Sáry projevovat problémy zadních nohou. Po velké zátěži se Sára už nemohla na zadní nohy ani postavit. Ihned byla převezena na Veterinární klinika IVET k MVDr. Ošmerovi. Diagnóza byla bohužel velmi špatná.

[caption id="attachment_979" align="alignnone" width="200"]Sára kouká Sára (zdroj: Tereza Bičáková, fb PNP z.s.)[/caption]

Sára má natržené křížové vazy u obou kolen a co je ještě podstatně horší, jsou subluxace obou kyčlí. Ke všemu se zjistilo, že má každou zadní nožku jinak dlouhou.  Pro 11ti měsíční Sáru jsou tyto diagnózy opravdu hrozivé, ale díky svému věku, je ještě možná alespoň částečná náprava. Sára podstoupí operaci jedné kyčle a až po rekonvalescenci se budou řešit kolenní vazy.  Náklady na první operaci kyčle se odhadují na cca 25.000 Kč. Na tu se peníze již dokázaly vybrat, ale další budou potřeba. Po rekonvalescenci operace kyčle, budou dle zdravotního stavu, následovat operace kolenních vazů. Cena za jeden úkon se odhaduje na cca 12.000 Kč.

Sárinka nastoupila na sál (dnes) 24.8. a operace má trvat minimálně 6 hodin. Všichni Sáře držme palce.

Za srpen posíláme spolku Pes nejvěrnější přítel z.s. 1400Kč  a již se nám podařilo přispět celkově 7876Kč na pejsky v nouzi. Děkujeme!

[caption id="attachment_982" align="alignnone" width="300"]Sára bude po uzdravení opět hledat domov Sára bude po uzdravení opět hledat domov (zdroj: facebook PNP z.s.)[/caption]

Sára se vrátila do péče spolku PNP, který udělá maximum pro to, aby mohla vést kvalitní psí život bez bolestí. Sára sice nebude moct být nikdy příliš aktivní, protože nikdy nohy nebudou úplně v pořádku, ale i bez extrémní aktivity může mít krásný život. Po operacích bude spolek PNP hledat pro Sárinku ten nejlepší domov.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi