dogsie blog

Zachráněné "kostřičky" z Březolup

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
vyhublé štěně
Buďme ve spojení
Tento měsíc jsme po domluvě s holkami z Dočasky.cz přispěli na 6 pejsků zachráněných ze strašlivých podmínek.

Tato čerstvá kauza pojednává o 6 zubožených psích duších z Březolup u Uherského Hradiště ve Zlínském kraji. Ve středu večer se na spolek Dočasky.cz obrátil člověk z Uherského Hradiště s prosbou o pomoc smečce týraných chrtů z Březolup. Ve čtvrtek dopoledne se rozjelo jednání o postupu při odebrání zvířat a zajištění dočasného umístění. Ještě téhož dne odpoledne dorazily dvě zástupkyně spolku na místo, dvorek rodinného domu v zastavěné části obce, přímo u frekventované silnice. S hrůzou konstatovaly, že se nejedná o žádné chrty, i když všichni jsou silně podvyživení a jako chrti vypadají. 6 psů ve věku od 2,5 měsíce do sedmi let. Tři z nich tak, že mají jen kostru potaženou kůží. Všichni do jednoho byli totálně hladoví, žízniví, neskutečně zablešení a s přerostlými drápy, pojídali vlastní výkaly.

[caption id="attachment_905" align="alignnone" width="300"]krmení pejsků Krmení (zdroj: Dočasky.cz)[/caption]

Ihned byli odvezeni 3 psi a jedna fena, dvě feny odmítla majitelka vydat s prohlášením, že jsou v pořádku. Po převozu k dočasné opatrovatelce se ukázalo, že dva psi doslova bojují o život, byli apatičtí, blechy z nich doslova vysály život a ve spojení s nedostatkem vody a jídla nebyli schopni chůze. O den později se rozjel kolotoč telefonování s úředníky a o pár hodin později byly odvezeny i zbylé dvě feny. V sídle spolku Dočasky.cz tak skončila celá smečka v hrůzném zdravotním stavu. Všichni 3 psi okamžitě dostali antibiotika, jeden ze psů výživu do žíly. Všichni byli zbaveni neúnosného množství blech a dostali odčervovací tablety. Čas ukáže, zda chudokrevnost je způsobena masivní infestací blechami nebo z nedostatečného přísunu potravy během života, což by byla ta horší varianta.

[caption id="attachment_908" align="alignnone" width="300"]pohled zachráněného pejska (zdroj: Dočasky.cz)[/caption]

Největší chuť do života i jídla má nejmladší fenka. Neradostný život a pořádný hlad okusila ze všech psů nejkratší dobu, takže ji to nepoznamenalo tolik jako ostatní a brzy bude v pořádku. Všichni dostávají kvalitní masové konzervy a těstoviny. Zatím po malých dávkách, aby to pro tělo nebyl až tak velký šok a mělo čas a prostor zvyknout si na pravidelný příjem potravy.

[caption id="attachment_904" align="alignnone" width="300"]vyšetření Vyšetření (zdroj: Dočasky.cz)[/caption]

Dočasná péče nebo adopce zatím není možná. Psi je potřeba dát do skvělé formy, což zabere nějaký čas. Až tento čas nastane, dozvíte se o tom na facebookovém či instagramovém profilu Dočasky.cz.

Poté bude podmínkou adopce podpis Adopční smlouvy a úhrada adopčního poplatku. Všichni psi z kauzy kostřičky z Březolup budou čipovaní, očkovaní, odčervení, budou mít pas. Pokud to jejich zdravotní stav dovolí, tak i kastrovaní.

Za červenec posíláme spolku Dočasky.cz 1200Kč  a již se nám podařilo přispět celkově 6476Kč na pejsky v nouzi. Děkujeme!

Chcete-li psům pomoci, je Vám k dispozici transparentní účet spolku ve Fio bance číslo účtu 2700453368/2010.
Materiální pomoc můžete odeslat do sídla spolku, kde je o psy pečováno, adresa Dočasky.cz, z. s., Lanžhot, Nová 931/59, 691 51.

Kontakt pro pomoc: Tel: 777 866 555, aja@docasky.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi