dogsie blog

Zanedbaná Sally z množírny

avatar

Tereza Roučková

Pomoc psům v nouzi

Sdílet

Facebook WhatsApp Email
V květnu jsme společně pomáhali Sallynce, která je v péči našeho partnerského spolku Pes nejvěrnější přítel z. s. Do spolku se Sally dostala z množírny s několika dalšími pejsky a bohužel byla ve velmi špatném stavu nejen psychickým, ale i zdravotním.
Buďme ve spojení

V květnu jsme společně pomáhali Sallynce, která je v péči našeho partnerského spolku Pes nejvěrnější přítel z. s. Do spolku se Sally dostala z množírny s několika dalšími pejsky a bohužel byla ve velmi špatném stavu nejen psychickém, ale i zdravotním.

Když se Sallynka do péče spolku Pes nejvěrnější přítel z. s dostala, nebyla na tom vůbec dobře. Měla plísňové onemocnění kůže, svrab, zánět v ouškách a zánět kůže, který byl způsoben extrémním zablešením. K tomu všemu měla navíc zvýšené jaterní enzymy a aby toho nebylo málo, tak na obou zadních nožkách měla luxaci patel, která se musí řešit operativně. S operací se však muselo nějakou dobu počkat, až se vyléčí všechny záněty a plísňová onemocnění.

[gallery size="medium" ids="106031,106032,106033"]

Na začátku května se Sally dočkala a čekal jí náročný den ve znamení veteriny. Podstoupila operaci mediální luxace pately na levé noze. Koleno bylo ve špatném stavu. Aby patela držela na správném místě, musela být kromě prohloubení jamky provedena i resekce části kloubu. Zde musela být resekovaná část hřeby a cerkláží připevněna na jiné místo a současně se musela udělat plastika kloubního pouzdra. Sally má nyní nařízený klidový režim a po zhojení by měla být nožička již doživotně v pořádku.

Sallynka operaci zvládla skvěle a mohla jí tak díky tomu být současně provedena i kastrace a odstranění kýly. Po kastraci se ukázalo, že to bylo opravdu na poslední chvíli. Na děloze se totiž začínaly projevovat změny, které by v krátké době vedly k zánětu dělohy. Sally na sále strávila celkem 3 hodiny, poté dostala antibiotika a léky proti bolesti. Další den jí čekala kontrola a za několik dní i vyndání stehů. Kontrola i vyndání stehů proběhly v naprostém pořádku. Vše se krásně vyhojilo a patela velmi dobře drží, což všem udělalo velkou radost.

Sally musí i nadále dodržovat pohybový klid, aby se kosti perfektně zahojily. Další kontrolu bude mít za pár týdnů. Udělá se kontrolní RTG, aby byla jistota, že se vše hojí, jak má. Poté se bude plánovat operace druhé pately, která naštěstí není v tak špatném stavu a operace by tak měla být jednodušší.

Spolku Pes nejvěrnější přítel z. s. přispíváme částku 6000 Kč na pokrytí nákladů za Sallyinu veterinární péči. Celkem jsme na pomoc pejskům v nouzi přispěli už 308 750 Kč. Děkujeme!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související články

Oblíbené

Ovčanda Týna a její příběh

Fenka německého ovčáka Týnka je bohužel jednou z těch, kdo neměli štěstí na majitele. Pořídil si ji seniorský pár v domnění, že má na velkého pejska dostatek sil. Opak byl ale pravdou a proto se Týna nakonec také dostala do péče našeho spřáteleného spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi
pes
Oblíbené

Pomoc pro pejsky z množíren

Množírny. Téma, které se nám napříč těmito články opakuje velmi často. Přestože byly v České republice zakázány již v roce 2017, naše spřátelené spolky tento velký problém neustále zažívají na vlastní kůži.

Pomoc psům v nouzi
Oblíbené

Nechtěný Max a jeho záchrana

Ani o Vánocích nezapomínáme na pomoc psům v nouzi. Tentokrát si můžete přečíst příběh pohodáře Maxe, který přišel o svého páníčka a dostal se tak do svého dočasného domova ve spolku Dočasky.cz.

Pomoc psům v nouzi